Chcesz mieć gwarancję jakości?

Wybieraj produkty ze znakiem!
Znak „Jakość Tradycja” jedyny krajowy system wyróżniający produkty regionalne i tradycyjne.
- Znak „Jakość Tradycja” wyróżnia produkty żywnościowe wysokiej jakości, przede wszystkim produkty tradycyjny i naturalne.
- Produkty są kontrolowane przez uprawnione do tego jednostki.
- „Jakość Tradycja” gwarantuje jakość produktu, umożliwia wgląd w proces jego wytwarzania.
- Konsumenci mogą poznać pochodzenie surowców i metody wytworzenia produktu – prześledzić drogę „od pola do stołu”. Producent nie jest anonimowy.
- Znakiem „Jakość Tradycja” są wyróżnianie produkty rolne, środki spożywcze i napoje spirytusowe wytworzone z naturalnych surowców (pochodzących z gospodarstwa ekologicznego lu gospodarstwa stosującego Dobrą Praktykę Rolniczą i Dobrą Praktykę Hodowlaną z wyłączeniem GMO).
- Produkty wyróżnione znakiem „Jakoś Tradycja” mają szczególną jakość, tradycyjny skład, są wytwarzane tradycyjnym sposobem, często w niewielkich rodzinnych firmach czy spółdzielniach.
Szukaj regionalnych produktów ze znakiem: „Jakość Tradycja”!
Znajdziesz go na pieczywie, serach dojrzewających i pleśniowych, twarogach, masłach z różnych regionów, wędlinie, rybach, sokach, powidłach, olejach, majonezie, musztardzie, miodach, piwie, lodach.
Więcej informacji:
www.produktyregionalne.pl,
www.produkty-tradycyjne.pl